logotipo unión europea

X Jornades Culturals: el món de l'espectacle! 2014

X JORNADES CULTURALS: EL MON DE L’ESPECTACLE!

 

El CEIP Joaquín Sorolla d’Alacant va celebrar les seues X Jornades Culturals del 24 al 27 de març i enguany, el tema triat va ser el meravellós món de l’espectacle: el cine, la dansa, la música, la màgia, el teatre, …, en definitiva, les diferents arts escèniques.

L’objectiu d’aquestes Jornades era que, tots els alumnes del col.legi, des dels més menuts fins als més majors, gaudiren tant com a espectadors de diverses representacions artístiques com a protagonistes actius que s’havien de maquillar, confeccionar el seu vestuari, aprendre un paper i interpretar-lo, etc.

L’experiència va resultar molt enriquidora per als nostres alumnes ja que han aprés a valorar i apreuar la riquesa que les arts escèniques aporten a la nostra vida alhora que s’ho passaven de meravella en les activitats plantejades.

En aquesta línia els alumnes d’Educació Infantil van assistir a un espectacle de màgia en el qual es van quedar bocabadats, van fer-se carasses, construir titelles i realitzar dramatitzacions, van gaudir de vàries obres de teatre protagonitzades per actors i titelles, ... Mireu quines cares d’emoció tenien els nostres xiquets i xiquetes!

Tots els alumnes d’Educació Primària van tindre l’oportunitat de gaudir de la projecció “Hijos del agua” en un cinesfèric: va ser impressionant veure la pel.lícula tombats dins de “l’iglú” en una pantalla de 360º!

Van fer moltíssimes activitats: van elaborar les seues titelles per a fer teatre d’ombres xineses, van assistir a un concert de música dels anys 80 interpretat per uns músics excepcionals, van realitzar un taller de màgia científica procedent de la Ciutat de les Arts i les Ciències que els van deixar més que sorpresos, vam ballar amb “Música Ecològica” i, fins i tot, van rodar el seu primer curtmetratge! S’ho van passar d’allò més bé!

No cal oblidar les representacions de teatre i de màgia que va haver i, sobre tot, s’ha de destacar la interpretació que els alumnes de 6é curs van oferir als seus companys i a les seues famílies de “La ínsula barataria”, del sempre encantador  Don Quijote de la Mancha.

En aquestes X Jornades Culturals el col.legi es va transformar totalment per a donar cabuda a tot el que anava a ocórrer. Tots els xiquetes i xiquetes van participar en la decoració del centre de forma que els passadissos es van convertir, per art de màgia, en escenaris tan increïbles com un vaixell pirata en alta mar, un castell de prínceps i princeses, l’entrada a un teatre, la casa d’un mag, l’escenari d’un rodatge, etc.

No podien acabar de millor manera aquestes jornades culturals que amb la festa de Carnestoltes! A amés a més, de la jovial i obligada desfilada de Carnestoltes, va haver un concurs de disfresses confeccionades pels alumnes i  un espectacular ball, la dansa de Bruxelles, en el qual van participar tots els alumnes d’Educació Primària. No podem dir res més que .. HA ESTAT GENIAL!

  • Calendari escolar 2023-24
  • Calendari escolar 2023-24
  • Calendari escolar 2023-24