logotipo unión europea

Projecte Gloria Fuertes

PROJECTE DE 6É DE PRIMÀRIA:

Gloria Fuertes

Cuadro de texto: Per què Gloria Fuertes apareix amb corbata en totes les fotografies?
Si vols saber la resposta us recomanem investigar un poc. A continuació teniu unes quantes idees que us ajudaran.

 

INTRODUCCIÓ


Com heu endevinat després de resoldre el desafiament, anem a treballar  a la poetessa Glòria Fuertes. Molts de vosaltres ja coneixereu alguna cosa sobre ella, però uns altres us preguntareu qui era Glòria Fuertes?, on i quan va nàixer?, què escrivia?, quins són les seues obres més conegudes?... 
A continuació teniu l'oportunitat de descobrir tot açò i més de manera senzilla i divertida. 
 

TASCA


A través d'aquest projecte  podrem conèixer millor a la gran poetessa espanyola Glòria Fuertes. Per a açò formarem grups i investigarem junts per a saber més coses de la seua vida. Elaborarem diferents documents en word sobre la seua vida i obra i els decorarem per a crear després entre tots un mural sobre la poetisa que penjarem en la biblioteca del col·le. L'objectiu és reunir tota la informació possible en el mural perquè els companys que ho vegen coneguen més coses sobre l'autora.
 

PROCÉS


Tasca 1
El primer és dividir la classe en grups de dues o tres persones. A partir d'ara haureu de posar-vos d'acord en cadascuna de les tasques ja que el resultat final dependrà del treball en grup.
Una vegada fets els grups, obriu un document Word i titular-lo "Biografia". Després de documentar-vos i cercar la informació necessària, heu d'escriure una biografia de Glòria Fuertes on doneu resposta a la següents preguntes: on i quan va nàixer?, què va estudiar?, quan va començar a escriure?, per què se la coneix com la poetessa dels xiquets?, amb quins programes de televisió va col·laborar?, quan mor?...
Després heu de crear una carpeta en l'escriptori de l'ordinador i titular-la "Glòria Fuertes". En ella guardareu les tasques que aneu realitzant.

Tasca 2
Ara anem a descobrir com va ser Glòria Fuertes al llarg de la seua vida. Per a açò heu de crear un document Word i pegar fotos de la poetisa de diferents moments de la seua vida. Aquest document ho titulareu "Fotos" i ho afegireu a la carpeta de Glòria Fuertes.

Tasca 3
Una vegada arribats a aquest punt heu de centrar-vos en la seua obra. Llegir i escoltar diferents poemes i contes de Glòria Fuertes, trieu els 2 que més us agraden i obriu un document Word. Aquest es titularà "Obra" i en ell haureu de copiar els poemes seleccionats i afegir-los una imatge relacionada. 

 

Tasca 4
Per a finalitzar imprimiu els documents Word i pegueu-los en una cartolina de colors. Heu de decorar la cartolina de manera que siga atractiva per a la resta de companys i que convide a llegir la informació. Quant més original i atractiva millor! 
.
Tasca 5
Quan estiguen acabades, exposarem totes les cartolines en la biblioteca del col·le

 

RECURSOS


En la web podeu trobar tota la informació necessària per a realitzar les tasques 1, 2 i 3. Heu de seleccionar la informació i resumir-la per a elaborar les diferents tasques. 
En la biblioteca del col·le podeu trobar també alguns llibres amb contes i poemes infantils de Glòria Fuertes per a conèixer la seua obra.
A continuació us deixe alguns enllaços interessants amb informació sobre l'autora: