logotipo unión europea
17/5/2024 a 30/6/2024

I Trobada Escolar de Pilota Valenciana a l'Alacantí

Aquest divendres al matí s’ha celebrat la I Trobada Escolar de Pilota Valenciana a l’Alacantí, un esdeveniment organitzat pel CEIP Joaquín Sorolla d’Alacant i La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí desenvolupat al trinquet del Campello amb l’objectiu de crear un campionat d’aquest tipus i que tinga continuïtat.

A la trobada ha participat l’alumnat de sisè de primària de diferents centres educatius de la comarca: l’Eloi Coloma de Xixona, el Rafael Altamira del Campello i el Joaquim Sorolla, els quals han pogut practicar la modalitat de raspall, aconseguint així revitalitzar aquest esport tradicional, tenint en compte que el projecte Pilota a l’Escola desenvolupat per la Generalitat està adreçat a quart de primària. 

Aquesta ha sigut una experiència pilot, però no en serà l’última, ja que el model de tres centres educatius amb quatre equips cadascun i amb tres alumnes per equip –que són mixtes– han pogut competir entre ells i fer quatre partides des de les 10 del matí fins les 13.30h. Ha sigut tot un èxit!