logotipo unión europea
4/3/2021 a 31/5/2021

Dia del Llibre

Per a celebrar aquesta data tan important per a tots nosaltres, hem posat en marxa un projecte molt atractiu relacionat amb Gianni Rodari, tot un artista a l'hora d'inventar històries i a qui tots els i les mestres d'escola admirem ja que ens comparteix moltíssimes tècniques meravelloses que ens inspiren i ajuden a crear i a desenvolupar la icreativitat dels nostres xiquets i xiquetes.

A les classes de 3 anys, han descobert el seu conte "Què ens cal?" i han utilitzat la seua tècnica de la Hipòtesi fantàstica, per a pensar en grups què passaria si desaparegueren totes les flors... i ens han sorprés amb les seues idees.

En 4 anys, han conegut "Un conte embolicat", de Gianni Rodari, i han jugat a embolicar contes que després han reflectit en els dibuixos que han fet. S'ho han passat d'allò més bé!

En 5 anys, han inventat les seues pròpies històries i han fet unes il·lustracions meravelloses.sobre la llegenda de Sant JOrdi.

En el primer cicle, han gaudit d'un teatre de titelles, han creat marcapàgines i, com a tasca final, han fet un llibre col.lectiu amb les tècniques de Rodari de la seua Gramàtica de la fantasia.

Al segon cicle, per equips han redactat contes per a compartir per la webcam, perquè la tecnologia ha avançat i ja no hem de fer-ho per telèfon, com feia Rodari amb la seua filla quan estava de viatge.
 
En el tercer cicle l'alumnat ha descobert l'obra de Gianni Rodari i nombroses tècniques com l'amanida de contes, el trinomi fantàstic, contes en clau obligatòria, jocs antics o el prefix arbitrari, que els ha ajudat a crear noves i divertides històries.
A més a més, han dissenyat els seus hashtags sobre el plaer de la lectura i han pogut escoltarEn definitiva, animar a llegir, a crear i a gaudir fent-ho ha sigut el motor d'aquesta escola i ni el covid els ha  pogut detindre! els contes del Sambori de la 5a Plaça del Llibre d'Alacant.
 
En definitiva, animar a llegir, a crear i a gaudir fent-ho ha sigut el motor d'aquest projecte i ni el covid els ha  pogut detindre!
 

https://youtu.be/RIUBzsv6AXw