logotipo unión europea
31/1/2020 a 29/2/2020

Parla'm guapet!

En febrer posem en marxa un nou projecte per al que us demanen la vostra col·laboració: Parla’m guapet”.

Aquest projecte naix de la necessitat d’aconseguir una comunicació saludable i amable entre companys i companyes i amb els adults; cada vegada més, els i les adolescents, es relacionen entre ells amb més agressivitat verbal, fins al punt que arriben a normalitzar els insults i els utilitzen com a salutacions o com si es tractaren de paraules amistoses.

Ens sumen a aquest projecte, “Cambia el mundo, háblame bonito”, encetat ja en instituts i escoles de la comunitat, amb la finalitat de prevenir aquestes conductes i millorar la forma en que ens relacionem i comuniquem amb la resta, així com per a afavorir la autoestima i augmentar l’empatia per a posar-se en el lloc de l’altre, mitjançant activitats lúdiques en col·laboració amb les famílies.

Hi ha teories com La piràmide de Maslow, que afirmen que per a què una acció es convertisca en un hàbit, és necessari practicar-la durant 21 dies, així que des del 3 de febrer fins a final de mes, duren a terme una activitat cada dia de la setmana, dirigida a aconseguir una comunicació positiva entre iguals i amb adults.

Dilluns reforçarem la salutació per a fomentar un vincle entre tots i totes i aconseguir un ambient de complicitat en el grup.

Dimarts reflexionarem sobre què és una comunicació positiva, amable, empàtica i els seus efectes.

Dimecres alegrarem el dia als companys i companyes amb diverses activitats (felicitacions, entrega de notes, missatges, medalles, etc.).

Us demanen la vostra col·laboració per a què els dijous feu una activitat a casa, seguint la línia del tema tractat cada setmana:

  • Dijous 6 de febrer: resulta més senzill aconseguir o fer les coses si ens les demanen amablement, així que també cal usar paraules amables a casa com per favor, gràcies, de res, ...
  • Dijous 13 de febrer: quan somrius a la gent que es troba al teu voltant, aquesta et torna el somriure com si fores un espill; resulta molt agradable, així que somriure a casa també és  molt important (fins i tot podeu fer-vos una foto!).
  • Dijous 20 de febrer: tothom necessitem l’ajuda dels altres en molts moments de la nostra vida però no hem d’oblidar que també podem oferir la nostra ajuda a la resta. Aquest dia els nostres xiquets i xiquetes poden col·laborar en alguna tasca de casa que no fan quotidianament.
  • Dijous 27 de febrer: als xiquets i xiquetes els resulta difícil identificar les seues virtuts i els adults els hem d’ajudar per a què afronten amb seguretat els diferents reptes que se’ls planteja cada dia. En casa, els ajudarem indicant-li allò que els fa especials.

Divendres obrirem la bústia de classe i tothom rebrà un missatge personal bonic.

Esperem que us agrade aquest projecte i us demanen de nou la vostra col·laboració per aconseguir una convivència més agradable encara i fomentar unes actituts positives en el nostre alumnat que els acompanyen al llarg de la vida.